Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Povrća»Dupla zimska supa sa graškom

Dupla zimska supa sa graškom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211373k121
Dupla zimska supa sa graškom
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 3
26/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Čim napolju padne temperatura, pripremite duplu supu od graška - probajte i videćete zašto"

Potrebni sastojci

  • grašak - 200 g, zamznut
  • grašak - 100 g, suv, oljušten
  • pileći bujon - 700 ml
  • viršle - 100 g, dimljene
  • maslinovo ulje - 1 - 2 supene kašike
  • crni luk - 1 glavica
  • mladi luk - 3 struka, beli deo
  • beli luk - 1 čen
  • krompir - 1 komad, kuvan
  • đumbir - 1 kašičica, sveže izrendan za posipanje
  • menta - 1 supena kašika, sveža ili suva
  • so - po ukusu
  • biber - mleven
  • parmezan - 50 g
  • đumbir - 1 prstohvat, sveže izrendan za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Miris mente i đumbira daje prijatan kontrast ovoj zimskoj supi sa ukusom dimljene viršle.

U odgovarajućoj šerpi ugrejemo maslinovo ulje. Na kratko propržimo komadiće dimljene viršle. Izvadimo na ubrus.

U istoj masti sotiramo sitno iseckan luk i čen belog luka.

Dodajemo mladi luk, đumbir i mentu. Poklopimo posudu i dinstamo 5 minuta. Sipamo pileći bujon i stavljamo suvi grašak.

Kad provri smanjujemo vatru i ostavljamo da se krčka oko 40 minuta. Dodajemo zamrznut grašak, promešamo supu i osavljamo je da vri na tihoj vatri dok se grašak ne skuva.

Odvojimo 1/3 supe i pasiramo je, dodajemo i kuvani krompir da bi bilo gušće. Vraćamo ponovo u šerpu i dodajemo komadiće viršle.

Začinimo solju i biberom i ostavljamo na vatri 5-7 minuta. Serviramo u ugrejanum posudicama.

Posipamo parmezanom i prstohvatom sveže izrendanim đumbira. Ukrašavamo grančicama mente i serviramo sa hrskavim brusketima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: