Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa crnom ribizlom

Čizkejk sa crnom ribizlom

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
69184
Čizkejk sa crnom ribizlom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Utonite u ukus ovog čizkejka sa crnom ribizlom i zaboravite na svet oko vas"

Potrebni sastojci

  • keks - 100 g
  • maslac - 50 g
  • sir - 300 g, filadelfija
  • sitan sir - 300 g
  • pavlaka - 60 ml
  • bela čokolada - 100 g
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • vanila - 1 kesica
  • jaja - 1 komad
  • crna ribizla - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo izmrvljeni keks sa rastopljenim maslacem. Rasporedimo smesu na dno kalupa i ostavimo na hladno mesto.

Rastopimo 3/4 čokolade. U umućeni sir dodajemo sitan sir, šećer, vanilu, jaje čokoladu i umućenu pavlaku.

Mešamo smesu dok ne dobijemo mekan krem. Poređamo polovinu crne ribizle na koru, pokrivamo kremom i pečemo 50 minuta na 160 stepeni.

Ukrašavamo hladan čizkejk sa preostalim crnim ribizlama i rendanom čokoladom, i ostavljamo u frižideru na nekoliko sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: