Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Veoma mekan okrugli kuglof

Veoma mekan okrugli kuglof

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Veoma mekan okrugli kuglof
Fotografije: Maria Simova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
16
"Napravite ovaj kolač i počastite komšije - em će im biti slatko, em će zavideti na majstorstvu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 2 šolje
  • limun - 1/2 komada, kora
  • ulje - 1/2 šolje
  • limunada - 1 šolja
  • brašno - 3 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • maslac - za premazivanje kalupa
  • suvo grožđe - 1 mala šaka
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejte brašno i prašak za pecivo, promešajte.

U drugu posudu razbijte jaja i dodajte šećer i izrendanu koru od limuna, dobro umutite na mekan krem. Lagano dodajte ulje i mutite mikserom dok ne dobijete smesu kao majonez.

Sipajte limunadu i promešajte, dodajte brašno u etapama, ovde mešajte spatulom dok ne dobijete mekanu smesu.

Namažite okrugao kalup za kuglof maslacem i stavite suvo grožđe po dnu i ivicama.

Sipajte smesu odozgo i stavite kalup u hladnu rernu. Uključite rernu na 180 stepeni i pecite oko 35 minuta dok ne bude gotovo, proverite čačkalicom za zube.

Osim toga što je veoma mekan, i ukusan je mnogo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: