Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kaša»Aromatična kaša sa šampinjonima

Aromatična kaša sa šampinjonima

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Aromatična kaša sa šampinjonima
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Raskošna kaša, koja se jednostavno priprema i sa najobičnijim sastojcima, koji mogu da se nađu u svakoj kuhinji"

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 250 g
  • maslac - 2 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • brašno - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • bujon od pečuraka - 1 kockica
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • sok od limuna - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk sitno iseckajte i propržite u ugrejanom kravljem maslacu i ulju. Pečurke očistite ili oljuštite.

Polovinu sitno iseckajte, a drugu polovinu na kriške. Njih takođe stavite u tiganj u luk da se proprže. Pospite alevom paprikom i kad omekšaju i dobiju braon boju ih izvadite u tanjir.

Smanjite temperaturu ringle i u istoj masti propržite brašno uz neprestano mešanje, i razredite nekoliko puta sa toplom vodom (ukupno 500 ml).

Mešajte periodično da se spreči stvaranje grudvica i da se dobije glatka kaša. Čim se zgusne vratite pečurke i luk u posudu. Kašu začinite solju i biberom po ukusu.

Dodajte suvu majčinu dušicu i kašu i ostavite da se kuva još 5 minuta. Na kraju, kad bude gotovo dodajte dve supene kašike sveže isceđenog soka od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: