Način pripreme
Luk i beli luk sitno iseckajte i propržite u ugrejanom kravljem maslacu i ulju. Pečurke očistite ili oljuštite.
Polovinu sitno iseckajte, a drugu polovinu na kriške. Njih takođe stavite u tiganj u luk da se proprže. Pospite alevom paprikom i kad omekšaju i dobiju braon boju ih izvadite u tanjir.
Smanjite temperaturu ringle i u istoj masti propržite brašno uz neprestano mešanje, i razredite nekoliko puta sa toplom vodom (ukupno 500 ml).
Mešajte periodično da se spreči stvaranje grudvica i da se dobije glatka kaša. Čim se zgusne vratite pečurke i luk u posudu. Kašu začinite solju i biberom po ukusu.
Dodajte suvu majčinu dušicu i kašu i ostavite da se kuva još 5 minuta. Na kraju, kad bude gotovo dodajte dve supene kašike sveže isceđenog soka od limuna.