Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Španski kolač Quesada

Španski kolač Quesada

Španski kolač Quesada
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Da li su španski kolači strasni kao i španci, ili nam se samo tako čini"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 250 g
  • kiselo mleko - 180 g
  • maslac - 120 g, rastopljen (ne topao)
  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • limun - 1 komad, samo kora
  • sveže mleko - 700 m
  • slatko - 200 g
  • ulje - za premazivanje kalupa
  • brašno - za posipanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja, šećer, kiselo mleko, izrendanu koru jednog limuna i rastopljeni maslac.

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i postepeno ga dodajte u smesu, nemojte prestajati a mešate.

Na kraju dodajte sveže mleko i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Smesu sipajte u namazan i brašnom posut pleh. Pecite na 170 stepeni oko 60 minuta, ili proverite čačkalicom za zube. Ako je potrebno za vreme pečenja pokrijte folijom.

Gotov kolač ostavite 10 minuta u uključenoj i otvornoj rerni.

Izvadite, i kad se ohladi potpuno, okrenite ga. Namažite slatkom po izboru.

Napomena: Kolač možete konzumirati posut šećerom u prahu, namazan medom, ili bez dodataka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: