Bakin pasulj

31/03/2018
"Ko je slušao baku kad je bio mali, danas će moći da pripremi najukusniji pasulj na svetu "
Priprema10 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno110 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 321
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • nana
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Oprani pasulj sipamo u šerpu sa ne mnogo vode, i sačekamo da provri 3-4 minuta.

Skidamo sa vatre, prospemo vodu i sipamo ponovo hladnu vodu - da bude dva prsta od vrha šerpe.

Uključujemo ringlu i čim provri smanjimo.

Dodajemo luk, šargarepu, papriku i ulje, i ostavljamo da vri na tihoj vatri.

Pre nego što pasulj bude gotov, pomešamo vodu, brašno i biber i lagano ih dodajemo u pasulj, mešamo.

Na kraju dodajemo so, nanu i peršun.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar