Način pripreme
Pomešajte mleveno meso sa začinima, sitno samlevenim povrćem i prezlom. Začinite i ostavite u frižideru da upije sve mirise.
Za nadev isecite kisele krastavce, pečurke i topljeni sir na kockice.
Od začinjenog mlevenog mesa napravite 10 lopti i poređajte ih u odgovarajući pleh za pečenje. Uz pomoć čaše pritisnite svaku loptu u srednu tako da se dobije gnezdo. Ravnomerno napunite nadevom, u svako gnezdno stavite krastavce, pečurke i topljeni sir.
Pecite u rerni oko 40-50 minuta.
Izvadite pleh i u svako gnezdo stavite kečap i obilno pospite kačkavaljem. Pecite dok se kačkavalj ne rastopi.
Za sos od pečuraka:
U odgovarajućoj posudi rastopite maslac, dodajte i malo ulje, prorpžite beli luk i zapržite pečurke i izrendajte šargarepu, dodajte brašno, sipajte malo mlake vode ili bujon, dodajte i pavlaku, ostavite sve da se dinsta, pred kraj dodajte vino u smesu. Začinite začinima. Iscedite limun i pospite iseckanim peršunom.
Servirajte gnezda tako što ih prelijete sosom i ukrasite po želji.