Pita sa prženim kiselim kupusom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
05/04/2018
"A sa poslednjim kiselim kupusom koji je iseckan i nije za sarmu, napravite sočnu pitu sa prženim kiselim kupusom "
Priprema50 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano534
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo glavicu kupusa na sitno. Zagrevamo 150 ml ulja u dubokom tiganju u dodajemo isečen kupus. Pržimo ga dobro oko 30-40 minuta dok ga često mešamo.

Kada je kupus gotov, sklanjamo s vatre. Uzimamo dve kore, posipamo sa 2-3 kašike ulja i raspoređujemo deo isprženog kupusa. Uvijamo u rolat, posle još dve kore na isti način, kao prvu, i tako dok se ne potroše kore i nadev.

Poređamo u podmazanu posudu za pečenje. Mažemo odozgo gotovu pitu s malo ulja i stavljamo pitu u prethodno zagrejanu rernu.

Pečemo oko 40 minuta na 200 stepeni. Ako je neophodno pokrivamo folijom da ne izgori. Vadimo, kada je gotova, posipamo s malo vode i zavijamo krpom da odstoji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar