Pohovane tikvice

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Pohovane tikvice
Fotografije: Djemile Cheshlieva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Iskušenje od povrća kome ćete se predati sa zadovoljstvom!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • sir - 250 g
  • mirođija - 3 - 4 struka
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 šolja
  • prezle - 1 šolja
  • so
  • ulje - 1 šolja, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo isecite tikvice po dužini na kriške ili na krugove debljine oko 1 cm. Blago ih posolite i ostavite oko 10 minuta da se ocede.

Zagrejte masnoću i ispržite tikvice. Izvadite ih na salvetu da upiju suvišnu masnoću.

U dubokoj posudi izgnječite sir. Dodajte usitnjenu mirođiju i jedno jaje. Promešajte dok se ne dobije ujednačena smesa. Nanesite sloj smese preko jedne tikvice i odozgo prekrijte drugom kriškom. Uradite to sa svim tikvicama dok se ne potroši smesa.

Pritisnite tikvice blago da se zalepe, nakon toga ih potopite redom u brašno, u dva jaja prethodno umućena i na kraju u prezle. Ispržite dok ne postanu zlataste sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: