Šnicle od pilećih bataka u marinadi od slada

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
08/04/2018
"Rekli smo i ranije, ali sada ponavljamo - za najukusnije šnicle važna je marinada "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano286
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Bataci se odvoje od kostiju pažljivo tako da se meso ne iskida i da ostane u šniclama. Odstrani se koža i meso se posipa solju i biberom.

Marinada se priprema tako što se u posudu iseku luk na kolutove i beli luk.

Dodaje se slad, senf, sok od polovine limuna, maslinovo ulje i med. Svi sastojci se dobro promešaju.

Šnicle se stave jedna po jedna u marinadu, kojom se prelivaju sa svih stranba.

Posuda se poklapa i stavlja u frižider na oko 6 sati, da meso upije arome.

Začinjena piletina se peče na roštilju ili gril tiganju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar