Način pripreme
Priprema:
Umutite tri jajeta, odvojite malo za premazivanje. Kvasac rastvorite u mlakom mleku. U kvasac stavite šećer i ostavite 10-ak minuta da nadođe.
Maslac rastopite. Izrendajte koru jednog limuna (može i pomorandža). Brašno, so i vanilin šećer prosejte.
Pripremanje:
U mini pekaru stavite, u sledećem redosledu. jaja (2 i 1/2), mleko, rum i koru limuna. Odozgo stavite bašno. Uključite na program za mešenje testa (moja je 90 minuta). Kad oblikujete lopti od testa, za vreme mešenja, na 2 minuta stavljajte po 3 supene kašike rastopljenog maslaca.
Kad testo bude gotovo izvadite i podelite na 3 dela. Napravite fitilj i upletite. Pletenicu od testa stavite u okrugao kalup za pečenje, prečnka 24-26 cm. Pleh treba da bude obložen papirom za pečenej.
Namažite sa malo maslaca i ostavite da nadođe (30-60 minuta). Namažite odvojenim žumancem i pospite šećerom (po želji bademima). Pecite na 160 stepeni oko 1 sat ili proverite čačkalicom za zube.