Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Milibrot»Milibrot sa rumom u mini pekari

Milibrot sa rumom u mini pekari

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
1812766656
Milibrot sa rumom u mini pekari
Fotografije: Stanislava Armyanova
4 / 5
09/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Uopšte nije teško da napraviš milibrot - stavljaš sastojke i pritiskaš dugme"

Potrebni sastojci

  • brašno za milibrot - 600 g
  • šeećr - 250 g (i za posipanje)
  • maslac - 100 g
  • sveži kvasac - 30 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • burbonska vanila - 10 g
  • jaja - 3 komada
  • rum - 1 supena kašika, taman
  • so - 1/2 kašičice
  • kora od limuna - od jednog limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema:

Umutite tri jajeta, odvojite malo za premazivanje. Kvasac rastvorite u mlakom mleku. U kvasac stavite šećer i ostavite 10-ak minuta da nadođe.

Maslac rastopite. Izrendajte koru jednog limuna (može i pomorandža). Brašno, so i vanilin šećer prosejte.

Pripremanje:

U mini pekaru stavite, u sledećem redosledu. jaja (2 i 1/2), mleko, rum i koru limuna. Odozgo stavite bašno. Uključite na program za mešenje testa (moja je 90 minuta). Kad oblikujete lopti od testa, za vreme mešenja, na 2 minuta stavljajte po 3 supene kašike rastopljenog maslaca.

Kad testo bude gotovo izvadite i podelite na 3 dela. Napravite fitilj i upletite. Pletenicu od testa stavite u okrugao kalup za pečenje, prečnka 24-26 cm. Pleh treba da bude obložen papirom za pečenej.

Namažite sa malo maslaca i ostavite da nadođe (30-60 minuta). Namažite odvojenim žumancem i pospite šećerom (po želji bademima). Pecite na 160 stepeni oko 1 sat ili proverite čačkalicom za zube.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: