Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Zeljanica»Kupusnik sa kiselim kupusom

Kupusnik sa kiselim kupusom

SonyaSonya
Šegrt
18447
Kupusnik sa kiselim kupusom
Fotografije: Sonya
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
12
"Postoje samo tri razloga da ostavljate kiseli kupus - za sarme, za salatu i za najukusniji zelnik sa kiselim kupusom"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • ulje - 1 šolja, za prženje
  • masnoća - 1/3 šolje, za posipanje
  • glavica kiselog kupusa - 1 veća
  • praziluk - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte praziluk na sitno i zapržite ga u delu masnoće. Isečen kupus takođe zapržite - zatvorite poklopcem da se izdinsta.

Nakon što kupus omekša pripremite podmazanu posudu.

Poređajte kore posipajući ih masnoćom i na dve kore stavljajte prvo nadev od kupusa, a posle - nadev od praziluka.

Završite zelnik sa dve kore i isecite na krupne kvadrate.

Prelijte vodom u pospite masnoćom.

Pecite kupusnik dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: