Letnja čorba sa pečurkama

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
12/04/2018
"Jedan-dva i čorba je gotova - lagana i aromatična "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano284
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 200 g
  • krompir - 1 komad
  • luk - 1 glavica (manja)
  • šargarepa - 1 komad
  • sok od paradajza - 1 šolja
  • celer - 1/4 glavice
  • ulje - 3 kašike
  • maslac - 2 kašike
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • voda - 1.5 litar, mlaka
  • fida - 1 - 2 šake
  • so
  • peršun - za posipanje
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U ulju propržite iseckan na kockice luk i narendanu šargarepu. Dodajte iseckane na kockice luk, pečurke i maslac. Pržite oko 2-3 minuta.

Kada propržite, dodaje alevu papriku, celer, sok od paradajza, biber i sipajte mlaku vodu. Kada sve provri, dodajte fidu i posolite, pa zatim ostavite da se kuva na tihoj vatri, dok svi sastojci ne budu gotovi.

Kada sklonie sa vatre, ostavite da se čorba malo ohladi i dodajte zapršku u tankom mlazu, mešajući sve vreme. Posipajte sitno sieckan peršun. Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar