Kiš sa topljenim sirom i maslinama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
16/04/2018
"Evo i našeg predloga za prefinjenu vegetarijansku večeru. Vama ostavljamo da odaberete vino "
Priprema25 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano272
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • maslac - 160 g
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • voda - 3 kašike, hladna
  • Za nadev
  • topljeni sir - 200 g
  • kačkavalj - 100 g
  • hleb - 1 šolja svežih mrvica
  • jaja - 3 komada
  • tečna pavlaka - 1 šolja
  • masline - 100 g, bez koštica, zelene
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo brašno s maslacem, tako što ga protrljamo dok se ne formiraju mrvice, dodajemo vodu i zamesimo maslac testo, koje stavljamo uvijeno u frižider na 30 minuta.

Raširimo ga u posudi za pečenje, praveći ivicu i izbušimo ga viljuškom. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 10 minuta.

U posudi pomešamo topljeni sir s mrvicama, narendan kačkavalj, usitnjene masline, umućena jaja i pavlaku i sipamo preko kore.

Vraćamo u rernu na još 30-40 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar