Način pripreme
1. Prvo pripremamo nadev za naše paprike, sitno iseckamo jednu glavicu luka i 3 čena belog luka. Pržimo dok ne omekšaju u polovini maslinovog ulja i dodajemo mleveno meso i pršutu, isečenu na male komade, uz neprestano mešanje, dok se mleveno meso ne izmrvi - ako je potrebno dodajemo malo vode.
2. Stavljamo kašiku brašno i ponovo mešamo još dva minuta, nakon toga sipamo vodu i mleko i oblikujemo kašu. Začinimo solju i biberom, pazimo zato što je pršuta mnogo slana. Kuvamo dok ne dobijemo gustinu, koju smatramo odgovarajućom za nadev (ne treba da bude mnogo retka, niti previše gusta). Ostavljamo da se malo ohladi, da se ne opečemo prilikom punjenja, a za to vreme pripremamo sos.
3. Za sos sečemo preostali luk i beli luk, nije važno koje veličine, zato što ćemo ih posle pasirati. Pržimo sa prstohvatom soli dok ne omekšaju, dodajemo 2-3 paprike - isečene. Kuvamo 5 minuta i sipamo belo vino. Čim se redukuje, odmah stavljamo i pavlaku i pasiramo dok ne dobijemo fin krem.
4. Pažljivo punimo pečurke nadevom od bešamel mlevenog mesa i poređamo u pleh. Prelivamo sosom, posipamo sa malo kačkavalja i pečemo kratko u jakoj rerni. Po želji možete servirati i bez dodatnog pečenja.
5. Svaku porciju serviramo posutu sitno isečanim peršunom.
Prijatno!