Čorba od pasulja sa svežom mentom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
17/04/2018
"Ukusnija i aromatičnija, baš zato što je sa mentom "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano81
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 800 g, iz konzerve ili prethodno skuvan
  • luk - 1 velika glavica
  • celer - 1 drška
  • šargarepa - 1 komad
  • zelena paprika - 1 komad
  • menta - 5 kašika, sveža, sitno iseckana
  • sušena ljuta paprika - 1 komad
  • paradajz pire - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • brašno - po želji, za zgušnjavanje
  • ulje - 80 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, šargarepu, dršku celera i zelenu papriku isecite na kockice. Ulje zagrejte na umerenoj vatri i propržite prvo luk, pa kada omekša, dodajte šargarepu i dršku celera i nakon nekoliko minuta - i papriku. Sve zajedno dinstajte još 7-8 minuta.

Sipajte paradajz pire i alevu papriku, pa još malo propržite, a zatim sipajte 600 ml vode i ostavite da se krčka 10 minuta dok povrće u potpunosti ne omekša.

Stavite skuvani pasulj, mentu i sušenu papriku /isitnenu/, sipajte vodu do željene gustine i kuvajte još 5 minuta na tihoj vatri.

Po želji, može da se zgusne sa još malo brašna, koje ste razmutili u hladnoj vodi.

Jelo se servira toplo i posipano sa listićima mente preko.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar