Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od zečetine»Zečja čorba sa pirinčem

Zečja čorba sa pirinčem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Zečja čorba sa pirinčem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Ukusna seoska čorba, o kojoj danas samo možemo da maštamo"

Potrebni sastojci

  • zečetina - 500 g
  • pirinač - 1/2 šolje
  • mladi luk - 1 struk
  • nana - 2 struka (može i sušena)
  • vegeta - 1 kašičica
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite žečetinu da se kuva, a zatim uklonite kosti i sitno iseckajte.

U šerpu sipajte ulje i malo prodinstajte mladi luk, a zatim sipajte bujon, u kojem se kuvalo meso.

Kada čorba provri, dodajte pirinač, meso i nanu. Po želji, možete dodati začine.

Kuvajte čorbu dok se pirinač ne skuva, a ako želite, možete je i zapržiti, ali i kada je bistra, bude veoma ukusna i aromatična.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: