Pačetina magre na žaru

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Početnik
3k6715k159
Pačetina magre na žaru
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
18/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Jedinstven ukus, jedinstven miris - gurmani poznavaoci neće proputstit da probaju našu pačetinu magre na žaru"

Potrebni sastojci

  • pačetina magre - 2 komada, veliki
  • krupnija so - za posipanje
  • ruzmarin - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pripremite žar i stavite rešetku na sredinu ili relativno nisku poziciju, blizu žara. Ostavite malo da gore i da ne budu previše živi, a za to vreme pripremite meso.

2. Prvo važno pravilo je da ono bude na sobnoj temperaturi. Ako želite, natrljajte ga ruzmarinom, koji je odlično društvo pačetini.

Nakon toga drugi važan korak.

3. Napravite romboidne proreze po koži, ne mnogo duboke, nemojte ići do mesa. Potrebno je samo da prethodno zapečete malo na tiganju, sa strane gde je koža, da bi izašla veća količina masti, u protvinom mast će otići po žaru, oni će se rasplamsati, i meso će se nadimiti, što će ubiti njegov autentičan ukus.

4. Da biste odvojili višak masti, urasite sledeće. Sa strane gde je koža, koju ste prosekli, malo posolite i stavite u tiganj, ugrejan na umerenoj vatri. Nakon minut-dva bi trebalo da se većina masti odvojila i da se sloj kože stanjio. Nemamo za cilj da pečemo dok ne dobije zlatnu boju, zato odmah izvadite magre i stavite ga na roštilj sa mesom okrenutim na dole.

5. Pecite 1-2 minutai okrenite sa druge strane isto vremena. Od vas zavisi koliko želite da meso bude pečeno, ali da znate, da ako budete preterali sa pečenjem, meso će se osušiti i postaće žilav. Zavisi od veličine i debljine magreta. Ako su mali i tanki, pazite. Dovoljno je da dobiju tamnu boju spolja, a unutra da ostanu roze i mekani - to je savršeni izgled ovog mesa.

6. Nakon što skinete sa vatre pospite krupnijom solju i servirajte odmah, toplo. Odlična kombinacija za magre je karamelizovano voće ili luk, slatko od borovnica i prženi krompir. Piće, razume se crno vino.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: