Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pitice sa nadevom od praziluka na gril tiganju

Pitice sa nadevom od praziluka na gril tiganju

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Pitice sa nadevom od praziluka na gril tiganju
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Nema pitica koje su više domaće nego ove"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • kiselo mleko - 1 kašika, izvršita
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • voda - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • brašno - za elastično testo
  • Za nadev
  • praziluk - 3 struka
  • čubar
  • so
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo dodajući u kiselo mleko sodu za hleb da naraste. Nakon toga nalivamo jednu šolju vode, solimo, i sa brašnom, koliko upije, zamesimo elastično testo.

Uvijamo testo krpom ili najlon folijom i ostavljamo na sobnoj temperaturu. Za to vreme pravimo nadev tako što dobro operemo, očistimo i isečemo na sitno tri struka praziluka.

U odgovarajuću posudu, tiganj ili šerpu stavljamo isečen praziluk, ulje, začinjavamo čubrom po ukusu, solju i nalivamo pola šolje vode i izdinstamo dok tečnost ne uvri i praziluk ne ostane na masnoći i ne omekša.

Sklanjamo sa ringle i ostavljamo nadev da se ohladi. Testo podelimo na četiri jednaka dela, oblikujemo u lopte i svaku razvijamo u koru (približnog prečnika 30-35 cm).

Tako razvijene kore namažemo nadevom od dinstanog praziluka i savijamo kao kovertu, pravougaono (možemo da uvijemo pitice u rolnice i da uvijemo kao pužiće).

Ostavljamo pitice na nabrašnjenu površinu i uvijene krpom da se ne osuše. Pre pečenja ponovo blago razvijamo svaku piticu (posipamo malo brašna da se ne lepi za oklagiju) i ispečemo u zagrejanom, masnoćom namazanom gril tiganju (ili saču).

Serviramo tople pitice sa kiselim mlekom ili jogurtom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: