bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Bukatini sa paradajz sosom, čeri paradajzom i parmezanom

Bukatini sa paradajz sosom, čeri paradajzom i parmezanom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Početnik
854262k14
Bukatini sa paradajz sosom, čeri paradajzom i parmezanom
Fotografije: Dobrinka Petkova
19/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Testeninu, testeninu nam dajte, testeninu sa aromatičnim sosom i pitkim crnim vinom i dovoljno nam je!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte i propržite ga sa malo ulja. Dodajte beli luk i rendan paradajz. Ostavite sos da se kuva, dok tečnost ne ispari.

Skuvajte bukatini (al dente) u posoljenoj vodi i ocedite ih. Dodajte ih sosu. Dodajte čeri (isečene na pola) izačine.

Dodajte malo vode, u kojoj ste kuvali testeninu. Dobro promešajte i nakon 3-4 minuta sklonite sa vatre. Servirajte bukatini testeninu toplu, posipanu parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: