Način pripreme
Zapržite luk u tiganju sa 3 kašike maslinovog ulja 5 minuta. Dodajte narendanu šargarepu i pržite još 5 minuta. Sklonite s ringle i dodajte paradajz pire.
Zagrejte gril tiganj. Izgnječite pasulj sa presom za krompir i pomešajte ga sa zaprženim povrćem, prezlama, sirom i peršunom. Začinite solju i biberom.
Zamesite smesu rukama i podelite je na 4 porcije. Oblikujte burgere prečnika oko 10 cm i debljine 2, 5 cm.
Namažite burgere sa obe strane maslinovim uljem. Ispecite ih na gril tiganju dok ne postanu blago hrskavi.
Pripremite salatu, tako što u dubokoj posudi umutite maslinovo ulje sa sokom od limuna, solju i biberom. Dodajte čeri paradajz i bosiljak.
Reckavim nožem isecite hlepčiće vodoravno. Stavite po jednu ćufticu između svake dve polovine. Ukrasite celim listovima zelene salate. Servirajte zajedno sa salatom od čeri paradajza.