Jamajčanska ljuta piletina (Jerk chicken)

25/04/2018
"Vadite pivo, zato što danas jedemo Jamajčansku ljutu piletinu "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano122
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg (bataci ili grudi)
  • muskantni orašičić - 1/2 komada
  • cimet - 1 komad, štapić
  • korijander - 1 supena kašika, u zrnu
  • karanfilić - 1 supena kašika, zrna
  • ljuta paprika - 6 komada, semenke
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk - 6 čenova
  • luk - 1 glavica
  • čubar
  • smeđi šećer - 100 g
  • soja sos - šolja
  • sok od limete - 1/2 šolje, sveže isceđen
* merne jedinice

Način pripreme

Suve začine u zrnu sameljite u mašinici za mlevenje kafe ili u moćnom procesoru (multripraktiku).

Beli luk i luk zajedno sameljite sa šećerom, sokom od limete (sveže isceđenim) i soja sos.

Pomešajte sve sastojke za marinadu i potopite pile u nju.

Stavite u frižider da odstoji bar dva sata, može i celu noć.

Pecite na papiru za pečenje 35 minuta u prethodno ugrejanoj rerni, nakon toga pecite na grilu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti