Način pripreme
1. Natopite sredinu hleba u malo vode, procedite, ali nemojte previše da je stiskate i stavite u duboku posudu.
2. Oljuštite paradajz i isecite ga na parčiće u hleb. Dodajte i beli luk, sklanjajući unutrašnji deo.
3. Nalijte maslinovo ulje, posolite i pasirajte u glatku smesu. Ako vam se sviđa tečnije možete da razredite sa malo vode. Ostavite u frižider da se ohladi.
4. Servirajte u posudicama ili čašama kao predjelo, posipajući odozgo sitno iseckanim kuvanim jajetom i po želji stavite šunku u kockama ili krutone. Ukrasite listićima svežeg peršuna.
Ova španska hladna supa je iz porodice Gaspačo, ali se suštinski razlikuje od nje.
Za savršene rezultate treba da koristite dobar paradajz, on treba da je dobro uzreo, ali ne i prezreo.
Sa bugarskim paradajzom španci samo mogu da zavide na Salmorehu, koji moožemo da im spremimo. Maslinovo ulje je drugi važan faktor - koristite ekstra devičansko.
Prijatno!