Jagnjeći kotleti sa sosom od pavlake s paprikama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
25/04/2018
"Veličanstvena kombinacija krhke jagnjetine i zasićenog sosa neodoljive arome "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano155
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3.5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeći kotleti - 8 komada
  • paprike - 4 komada, crvene (očišćene od semenki)
  • kisela pavlaka - 150 g
  • majčina dušica
  • peršun - 1/2 vezice
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Poparite paprike na dva minuta u vreloj vodi. Procedite i isecite ih, nakon toga ih pasirajte.

Prebacite dobijeni pire u zagrejano ulje, dodajte so, majčinu dušicu, biber i alevu papriku.

Dodajte i oko 100 m vode i kuvajte desetak minuta. Sklonite sa vatre dodajte kiselu pavlaku i promešajte.

Začinite kotlete sa solju i biberom, namažite ih uljem i ispecite na roštilju.

Servirajte ih preko sosa, posute isečenim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar