Način pripreme
Odstranite kožu pilećeg mesa, odvojte meso od kostiju, isecite na porcije i kuvajte oko 1, 5 litara vode u šerpi dok meso ne omekša.
U dobogom tiganju zagrejte ulje i zapržite crni luk isečen na sitno, isečene strukove celera i izdinstajte 5 minuta pod poklopcem.
Dodajte oljuštene i isečene na sitno šargarepe i izdinstajte još 5 minuta.
U povrće se dodaje i crvena paprika isečena na sitno, zamrznut grašak, sve se dobro promeša i poklopi ponovo poklopcem.
Nakon oko 10 minuta stavljamo alevu papriku, biber, seme korijandera i piment. Sipamo sadržaj tiganja u šerpu sa kuvanom piletinom, dodajemo i oljušten i isečen na parčiće paradajz, poklapamo i ostavljamo da se krčka na tihoj vatri još 25 minuta.
Kada je jelo gotovo solimo i biberimo po ukusu, posipamo isečenim peršunom na sitno.
Prijatno!