Način pripreme
Kopriva, mladi luk i beli luk se operu pod hladnom tekućom vodom, ocede se i iseku na sitno. Šargarepa se narenda na krupno rende.
Jaja se ostave na sobnoj temperaturi malo pre kuvanja.
U tiganju sa uljem se pod poklopcem prvo izdisntaju luk i beli luk, dodaje se i šargarepa i na kraju korpiva.
Nakon što se izdinsta nekoliko minuta, posipa se brašnom i preliva se vrelim bujonom od povrća ili vode.
Posipa se solju, biberom i kuminom, dodaju se dve kašike miksa suvog povrća (praziluk, celer, paškanat, crni luk, šargarepa, crvena paprika), meša se i čeka se da se jelo zgusne.
Po želji možete da stavite i jednu suvu ljutu papriku da bude pikantno.
Nakon toga se smanjuje ringla, razbijaju se 3-4 jaja u poklapa se poklopcem.
Nakon što su jaja gotova, skanja se sa ringle i servira se jelo.
Prijatno!