Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Prolećna gozba sa koprivom

Prolećna gozba sa koprivom

ZoriZori
Guru
7292365k213
Prolećna gozba sa koprivom
Fotografije: Zori
3 / 4
29/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Kako nešto tako jednostavno može biti toliko ukusno - jedemo već drugu porciju i pitamo se"

Potrebni sastojci

  • kopriva - dve pune šake svežih vrhova
  • mladi luk - 1 vezica
  • mladi beli luk - 1 struk
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 1/2 kašičice
  • brašno - 2 kašike
  • bujon od povrća - 2 šolje (ili vrela voda)
  • sušeno povrće - 2 kašike, miks
  • jaja - 3 - 4 komada
  • biber
  • kumin
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Kopriva, mladi luk i beli luk se operu pod hladnom tekućom vodom, ocede se i iseku na sitno. Šargarepa se narenda na krupno rende.

Jaja se ostave na sobnoj temperaturi malo pre kuvanja.

U tiganju sa uljem se pod poklopcem prvo izdisntaju luk i beli luk, dodaje se i šargarepa i na kraju korpiva.

Nakon što se izdinsta nekoliko minuta, posipa se brašnom i preliva se vrelim bujonom od povrća ili vode.

Posipa se solju, biberom i kuminom, dodaju se dve kašike miksa suvog povrća (praziluk, celer, paškanat, crni luk, šargarepa, crvena paprika), meša se i čeka se da se jelo zgusne.

Po želji možete da stavite i jednu suvu ljutu papriku da bude pikantno.

Nakon toga se smanjuje ringla, razbijaju se 3-4 jaja u poklapa se poklopcem.

Nakon što su jaja gotova, skanja se sa ringle i servira se jelo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: