Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Tikvice iz rerne»Dinstane tikvice sa parmezanom u foliji

Dinstane tikvice sa parmezanom u foliji

Dinstane tikvice sa parmezanom u foliji
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Ne preporučuje se ljudima na dijeti, zato što neće moći da odole ovom izazovu sa tikvicama i parmezanom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • so
  • biber
  • origano - 1 prstohvat, suv
  • beli luk - 1 - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje
  • kačkavalj
  • parmezan
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvicu i isecete je kao čamac. Stavite na aluminijumsku foliju. Napravite proreze i posolite.

Stavite začine, a odozgo prelijte maslinovim uljem. Lepo uvijte i pecite 45 minuta u rerni.

Izvadite i otvorite foliju. Stavite nekoliko komadića kačkavalja i vratite na pet minuta.

Servirajte tople ili hladne, obavezno posute parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: