Praznično predjelo sa malim punjenim paprikama

30/04/2018
"Super ideja za predjelo na vašoj prazničnoj trpezi, koju vam toplo preporučujemo da ukradete "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano349
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 250 g, male, odgovarajuće za punjenje, raznih boja
  • maslinovo ulje - 35 ml + za posipanje
  • maslac - 14 g
  • brašno - 2 supene kašike, pune
  • luk - 1 mala glavica
  • slanina - 90 g (ili pršuta)
  • belo vino - 45 ml
  • sveže mleko - 250 ml
  • beli biber - 1 kašičica, ravna
  • muskantni orašćić - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite poklopce na paprikama i očistite od semenki i žilica, Operite i osušite.

2. Iseckajte luk i propržite ga dok ne dobije zlatnu boju u ugrejanom maslacu i maslinovom ulju. Dodajte slaninu, isečenu na komade. Imajte u vidu da će ona pustit mast. Sipajte vino i kuvajte dok ne ispari.

3. Stavite brašno odjednom da se kratko zaprži i kada lepo zamiripe, sipajte mleko - hladno, iz dva puta. Mešajte dok se bešamel ne zgusne i dok ne dobijete smesu koja liči kao smesa za krokete - treba da se odvaja od dna i ivica posude.

4. Ostavite na kratko da se ohladi i napunuite paprike, zatvorite ih poklopcem. Ostaće vam smese.

5. Poređajte u pleh, sipajte malo maslinovog ulja i soli preko njih i pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne dobiju lepu boju.

6. Možete servirati tople ili malo ohlađene, a sa strane da poređajte loptice od preostale smese - ona se stvrdne i bude jednostavna za oblikovanje.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar