Patlidžan i tikvice u tiganju

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Patlidžan i tikvice u tiganju
Fotografije: Zoritsa
1 / 3
01/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj25 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
"Eto to zovemo savršenom 3 u 1 kombinacijom - patlidžani, tikvice iiiii beli luk"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • tikvice - 2 komada, sitnije
  • ulje - za prženje
  • jabukovo sirće - 3 kašike
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1/2 vezice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počnemo od tikvica - izaberemo sitnije sa nežnom korom. Ne ljuštimo ih, operemo ih dobro pod tekućom hladnom vodom i isečemo ih na krugove jednake debljine.

Poređamo ih preko čiste pamučne krpe i pokrivamo drugom. Ostavljamo ih pola sata da upiju suvišnu vlagu, da tikvice ne prskaju tokom pržanje i da ne upijaju suvišnu masnoću.

Patlidžan operemo, odstranimo dršku i isečemo na kolutove. Posolimo obilno sa solju i ostavljamo u cediljki 30 minuta.

Uzimamo po nekoliko šajbni patlidžana u ruku i istiskamo groki sok.

U tiganj sa zagrejanim uljem stavljamo jedan prepolovljen krupan čen belog luka da se zaprži na kratko i da da ukus masnoći.

Izvadimo ga i u tiganju pržimo kolutove patlidžana dok ne postanu zlatasti. Okrećemo i pržimo i sa druge strane. Nakon toga ispržimo i tikvice.

Prebacujemo ih u odgovarajuće tanjire i začinjavamo sa solju i jabukovim sirćetom.

Posipamo sitno iseckanim čenovima belog luka i peršunom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: