Način pripreme
Prvo počnemo od tikvica - izaberemo sitnije sa nežnom korom. Ne ljuštimo ih, operemo ih dobro pod tekućom hladnom vodom i isečemo ih na krugove jednake debljine.
Poređamo ih preko čiste pamučne krpe i pokrivamo drugom. Ostavljamo ih pola sata da upiju suvišnu vlagu, da tikvice ne prskaju tokom pržanje i da ne upijaju suvišnu masnoću.
Patlidžan operemo, odstranimo dršku i isečemo na kolutove. Posolimo obilno sa solju i ostavljamo u cediljki 30 minuta.
Uzimamo po nekoliko šajbni patlidžana u ruku i istiskamo groki sok.
U tiganj sa zagrejanim uljem stavljamo jedan prepolovljen krupan čen belog luka da se zaprži na kratko i da da ukus masnoći.
Izvadimo ga i u tiganju pržimo kolutove patlidžana dok ne postanu zlatasti. Okrećemo i pržimo i sa druge strane. Nakon toga ispržimo i tikvice.
Prebacujemo ih u odgovarajuće tanjire i začinjavamo sa solju i jabukovim sirćetom.
Posipamo sitno iseckanim čenovima belog luka i peršunom.
Prijatno!