Način pripreme
Narendajte šargarepe na krupno rende. Umutite jaja, dodajte šećer i mešajte dok se smesa ne pretvori u gladak krem.
Dodajte ulje i ponovo promešajte. Dodajte narendane šargarepe.
Prosejte brašno, sodu i so direktno iznad posude u kojoj mešate. Dodajte cimet, začine i isečeno koštunjavo voće. Mešajte dok se smesa ne homogenizuje.
Podmažite pravougaonu posudu za pečenje i postavite paprirom za pečenje. Sipajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko sat vremena.
Ostavite gotovu koru da se potpuno ohladi. Za to vreme spremite glazuru.
Narendajte na fino rende koru od pomorandže. Dodajte šećer u prahu i krem sir. Promešajte.
Glazura bude dosta slatka tako da možete da umanjite šećer. Namažite koru sa glazurom i stavite u frižider na kratko.
Prijatno!