Kozji sir sa susamom za prazničnu trpezu

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18782
06/05/2018
"Unikatno meze za poznavaoce - preporučujemo ga sa dobro ohlađenim vinom, veselim društvom i za specijalne prilike "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano373
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kozji sir - 200 g
  • jaja - 1 komad
  • brašno - za uvaljivanje
  • susam - crni, da se uvalja
  • susam - svetli, da se uvalja
  • badem - po želji (seckan)
  • slatko od borovnice - za ukrašavanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj, veoma lak, ali efektan recept se priprema u nekoliko lakih koraka.

Prvo i najvažnije je da imate dobar kozji sir. Najbolji je kozji sir koji se pravi po francuskoj tehnologiji - unutra je mekan i kremast, a spolja ima tvrdu koricu.

Nasecite sir na deblje kolutove i lagano umutite jaje. U tanjirima prepremite brašno i dve vrste susama odvojeno. U još jedan tanjir možete, po želji, da stavite seckani badem, uz koji će vaše jelo biti raznovrsnije.

Potopite svaki komad sira prvo u jaja, zatim u brašno, ponovo u jaja i na kraju u susam ili badem, tako da se oni dobro zalepe na komad sira u debljem sloju.

Spuštajte komade sira u umereno do jako zagrejano ulje i pržite za kratko, do lepe boje sa obe strane.

Izvadite komade sira na ubrus da upije višak masnoće i kasnije ih poređajte kao mozaik - red sa crnim susamom, red sa svetlim susamom, red sa bademom ili ih stavite na čačkalicu.

Ukrasite slatkom od borovnice i poslužite toplo.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar