Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Krompir sa graškom na indijski način

Krompir sa graškom na indijski način

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4411451k191
Krompir sa graškom na indijski način
Fotografije: Raya Andonova
2 / 3
08/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Sa pravim začinima, čak se i običan krompir sa graškom pretvara u neodoljivo ukusnu gozbu"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada
  • paradajz - 1 veliki (ili dva, ako su mali)
  • crveni luk - 1 mala glavica
  • zamrznut grašak - 200 - 250 g
  • peršun - 1/2 veze
  • beli luk - 2 čena
  • đumbir - u prahu
  • kumin - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • korijander - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte, a krompir na krupnije zalogaje.

Paradajz stavite u blender zajedno sa belim lukom i đumbirom i napravite pire.

U ugrejanom ulju propržite luk, dok ne počne da postaje providan.

Dodajte paradajz pire, začine (bez peršuna), promešajte i kuvajte oko 5 minuta.

Nakon toga dodajte krompir, 1 šolju vode i so po ukusu. Pokrijte i ostavite oko 10 minuta.

Smanjite vatru i dodajte grašak. Ako je potrebno stavite još soli. Ostavite da se krčka još 10-ak minuta ili dok povrće ne bude gotovo.

Kad bude gotovo pomešajte sa iseckanim peršunom.

Prilikom serviranja stavite malo sveže isceđenog limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: