Način pripreme
Prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu. Rastvorite kvasac u 100 ml ugrejanog svežeg mleka i sa 1 supenom kašikom šećera.
Sipajte smesu u udubljenje i ostavite tako 15 minuta da se kvasac aktivira. Umutite jaja i sipajte ih u nadošao kvasac i dodajte rastopljeni maslac, ulje i so.
Rastopite šećer u preostalom mleku i dodajte ih, dodajte vanilu i izrendanu koru limuna, zamesite meko testo. Namažite posudu, stavite testo i pokrijte streč folijom i čistom krpom, ostavite da nadođe.
Nadošlo testo pritiskajte rukama da izađe vazduh. Podelite ga da dve lopte, razvlačite lopte prvo rukama, a posle lagano oklagijom na kore, isecite kore na 12 trouglova.
U svaki trougao, u široki deo stavite od nadeva. Na jednu koru po 1 punu kašičicu tečne čokolade, a u drugu po jednu veliku kocku pekmeza od jabuka.
Uvijte trozglove kiflica i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje, ostavite na toplom da nadođu.
Namažite ih umućenim žumacem sa 1 supenom kašikom svežeg mleka, i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 160 stepeni i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.
Namažite ih šećernim sirupom 1:1 voda i šećer, prethodno pripremljenim.
Kiflice sa pekmezom od jabuka pospite pokvašenim kristal šećerom, a kiflice sa čokoladom popsite sa malo šećera u prahu.