Slatko od urmi

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
22/05/2018
"Očaravajući ukus, kao iz neke arapske bajke "
Priprema18 min.
Ukupno18 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano445
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • urme - 400 g
  • med - 2 - 3 kašike
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • rum - nekoliko kapi
  • cimet - 1 prstohvat (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Urme potopite u vodu i neka prenoće tako, da dobro omekšaju.

Kada prenoće, onda ih ocedite, a 70 ml od vode, u kojoj su one bile, sačuvajte.

Uklonite koštice. Kada se potope, kožica urmi će nabubreti, tako da treba da se ljušti na mestima gde s eona nadigla.

Stavite ih u činiju, zajedno sa medom, vodom, vanilin šećerom, rumom i cimetom, po želji. Sve dobro ispasirajte ili izblendujte dok ne dobijete glatku smesu. Možete razrediti sa još vode, u zavisnosti od toga koliko želite da bude gusto.

Ako više volite slatko, onda dodajte još meda.

Tako napravljeno slatko stavite u tegle i zatvorite. Može se konzumirati na razne načine - sa dvopekom, za kolače, a veoma se dobro kombinuje i sa mesom.

Lako se pravi, nije potrebno da se kuva i veoma je ukusno i korisno.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar