Skuša u konvektornoj rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8891
3
22/05/2018
"Bez dodatne masnoće, lako i ukusno - obavezno probajte ovu ukusnu skušu u konvektornoj rerni "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano374
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • skuša - 1 velika, očišćena i isečena na porcije
  • ulje - 50 ml (maslinovo ulje)
  • sirće - 50 ml
  • belo vino - 30 ml
  • voda - 50 ml
  • sok od limuna - 1/4 limuna
  • so - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • lovorov list - 1 komad (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

U vatrostalnu posudu se stavljaju tečni sastojci marinade i promešaju se.

Porcije ribe se posole, pospu se biberom poređaju se u posudu za pečenje i prelivaju se sokom od limuna.

Pokrivaju se folijom i ostavljaju frižideru 15 minuta da se mariniraju.

Sklanja se folija i deo marinade se odliva u čašu, jer u konvektornoj rerni tečnost ne isparava i riba se neće ispeći već će se skuvati.

Posuda za pečenje se stavlja na gornju (visoku) rešetku konvektorne rerne.

Uključuje se na 230 stpeni na 15 minuta. Okreće se i peče se još 15 minuta.

Razume se, ukupno vreme pečenja zavisi od taoga koliko želite da riba bude prepečena.

Ispada sjajna i nije tako masna u poređenju sa onom pečenom u običnoj rerni.

Takođe se dobija i ukusan sos, ako niste preterali s kiselinom.

Servira se s garnirungom po želji i razume se - sa sosom od belog luka.

Nek vam je ukusno!

Beleška: Riba može da se ispeče i u običnoj rerni, koja treba prethodno da bude zagrejana. Tada u nju stavljam i tanke kriške limuna, koja sklanjam pri okretanju porcija. Vreme pečenja je skoro isto.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar