Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Mekane teleće šnicle u vatrostalnoj posudi

Mekane teleće šnicle u vatrostalnoj posudi

Petya ToskovaPetya Toskova
Pomoćnik kuvara
5619287
Mekane teleće šnicle u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Elitsa
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Razume se, da možete da ga napravite i u drugoj posudi ali tako ćete se lišiti zadovoljstva da vidite kako se spremaju najmekše teleće šnicle"

Potrebni sastojci

  • teleće šnicle - 800 g
  • pečurke - 240 g
  • senf - 3 kašike
  • maslac - 3 kašike
  • šareni biber
  • so
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • sveže mleko - 3 kašike
  • crno vino - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Istucane šnicle se začinjavaju solju i šarenim biberom, dodaje im se i vino i ostavlja oko 30 minuta.

Maslac u senf se pomešaju dok se ne dobije kaša, nakon toga šnicle se namažu sa obe strane i ređaju se u vatrostalnu posudu, dok se odozgo stavljaju pečurke.

U pavlaku se dodaje sveže mleko i prelivaju se šnicle, poklapaju se i peku u jakoj rerni dok ne bude gotovo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: