Krem supa od bundeve i škampa

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
29/05/2018
"Od sad, ne samo u sofisticiranim restoranima, već i na vašoj trpezi - aromatična krem supa od bundeve i škampa "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano80
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 400 g, oljuštena i bez semenki
  • krompir - 350 g
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 1 kašika, izdašna
  • škampi - 14 komada, srednje veličine ili 10 komada većih
  • maslinovo ulje - 110 ml
  • brendi - 80 - 90 ml
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun - za dekoraciju
  • krupna so - u ljuspama, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite škampe, a četiri sačuvajte cele.

2. Zagrejte maslinovo ulje (možete da koristite i obično suncokretovo ulje) i zapržite ljuske i glave dok ne puste sve arome. Pritiskajte kašikom, da izađu svi sokovi iz glava.

3. Procedite aromatizovano ulje vratite ga nazad na ringlu. U njega stavite prethodno isečen luk i ostavite da se kuva na srednjoj vatri, dok vi za to vreme spremate drugo povrće.

4. Isecite krompir, bundevu i šargarepu na kocke i stavite ih u već omekšali i polugotov luk, zajedno sa dva-tri prstohvata soli. Kuvajte 3-4 minuta i dodajte paradajz pire. Aroma, kojom će vas obaviti je čudesna!

5. Nakon još jednog minuta nalijte brendi i mešajte dok alkohol ne ispari.

6. Stavite litar vode i ostavite supu da vri 20 minuta dok povrće ne bude potpuno gotovo, nakon toga spustite unutra škampe i biber po ukusu, nakon minut-dva sklonite s ringle. Tokom kuvanja možete da dodate vodu ako je neophodno.

8. Nabavite drvene štapiće, malo duže od škampa kojima raspolažete. Probušite od glave do repa, po dužini, svakog od onih koje ste sačuvali neoljuštene.

9. Zagrejte tiganj na jakoj vatri sa nekoliko kapi maslinovog ulja i krupnom solju i zapecite na kratko sa svake strane škampa (zavisi od njihove veličine, ali minut sa svake strane je potpuno dovoljan).

10. Servirajte supu od bundeve, stavljajući u sredinu tanjira po jedan komad škampa u svaku porciju. Ukrasite sa malo svežeg, veoma sitno iseckanog peršuna.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar