Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Supa od zečetine»Čorba od zečijih iznutrica

Čorba od zečijih iznutrica

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Čorba od zečijih iznutrica1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Stavite zeca u rernu, a od iznutrica napravite na brzinu jednu čorbicu da greje dušu"

Potrebni sastojci

  • zečetina - iznutrice od 1 zeca
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paškanat - 1 srednji koren
  • so
  • biber - 10 zrna
  • karanfilić - 3 - 4 zrna
  • ljute paprike - 1 komad, po želji
  • pirinač - 2 šake
  • za zapršku
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • jaja - 1 komad
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Zečije iznutrice stavite u 1.5 l vode da se kuvaju. Čim budu polugotove, izvadite i sitno iseckajte.

Vratite u šerpu sa bujonom i dodajte sitno iseckan luk, paškanat i šargarepu. Po želji, možete dodati ljutu papriku.

Dodajte zrna bibera i karanfilić. Ako ima potrebe, dodajte još malo vruće vode.

Ostavite da se krčka 15-20 minuta, dodajte so, a u poslednjih 10 minuta dodajte 1-2 šake pirinča.

Čorbu od zečijih iznutrica sklonite sa vatre i nakon toga dodajte zapršku, tako što ćete umutiti kiselo mleko sa jajetom i dodati.

Izvadite zrna karanfilića i biber. Posipajte preko sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: