Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Black Angus u tiganju

Black Angus u tiganju

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Black Angus u tiganju
Fotografije: marcheva14
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Prvo probajte, posle ćemo pričati Nema mu ravnog"

Potrebni sastojci

  • goveđe meso - 2 steka, Black Angus (po 250 g, jedan stek)
  • so - krupnija
  • biber - krupnije samleven
  • prilog
  • krompčir - oko 1/2 kg, pečen
  • maslac - 60 g
  • italijanski začini - 2 kašičice
  • majčina dušica - 2 prstohvata
  • pečurke - 45 komad
  • maslac - oko 40 g + 1 kašičica maslinovog ulje
  • so
  • biber
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Stekove dobro operite i osušite, začinite, solju i biberom. Pecite na suvom tiganju, može i na gril tiganju, koliko želite. Izvadite iz tiganja, ponovo pospite biberom i ponovo vratite na oko 30 sekundi na stranu. Pripremljeni Medium Rare. Izvadite gotove stekove.

Dodatak od pečenih krompira sa maslacem, posut italijanskim začinima i majčinom dušicom. Kuvase dok krompir ne bude gotov, oko 30-40 minuta.

Oljuštene pečurke stavite u tiganj sa maslacem. Za vreme prženja prelivajte maslacem. Pržite kratko. Treba da ostanu hrskavi. Kad budu gotovi, pospite ih iseckanom mirođijom.

Nakon što ispečete po želji, ostavite meso da odstoji oko 10 minuta, i nakon toga servirajte.

..............................

Ova vrsta mesa je od specijalne vrste teleta, i u principu se kupuje u sopstvenoj krvi. Ne obrađuje se dodatno, ne marinira se. Zove se još mermerno meso, zato što ima podkožne masti i baš one daju sočnost ovom mesu, njegovoj krtini. Stavite ga u jako ugrejan gril tiganj ili tiganj sa debelim dnom. Ne dodaje se mast, zato što u samom mesu ima dovoljno masti.

Meso izvadite iz frižidera i ostavite ga 30 minuta na sobnoj temperaturi pre nego što ga budete obrađivali.

Postoji nekoliko vrsta pečenja:

Rare - dvostrano pečenje, ne više od 1 minuta po strani, da se samo uhvati korica odozgo, da dobije braon boju. Kad se pritisne prstom treba da ima meku strukturu. Možete koristit kuvarski termometar i unutrašnja strana treba da bude 45-47 stepeni.

Medium Rare - vreme pečenja se povećava u zavisnosti od debljine stekova, oko 2-2.5 minuta sa svake strane. Meso je roze-crveno, ali korica steka je deblja i oblikovana.

Medium - dobro pečena unutrašnja stvar i krvava unutrašnjost, ponovo zavisi od debljine stekova. Na ovaj način stekovi su krtiji i sočniji i seku se sa lakoćom.

Medium Well done - to su potpuno pečeni stekovi. Preovladava braon boja sa nijanskom roze boje.

Veoma često ova vrsta pečenja, Rare, Medium Rare, kada je meso krvavije, ne voli mnogo ljudi, ali to je izuzetno mali ostatak krvi i baš on pomaže da meso bude krto i vlažno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: