Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kaneloni sa slatkim voćnim sosom

Kaneloni sa slatkim voćnim sosom

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Kaneloni sa slatkim voćnim sosom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Slatki kaneloni mogu da nateraju svakog da zaboravi za strogu dijete"

Potrebni sastojci

  • kaneloni - 16 komada
  • jabuke - 7 komada
  • belo vino - 50 ml
  • med - 4 kašike
  • orasi - 1 šaka, mleveni
  • pomorandža - 3 komada
  • limun - 2 komada
  • šećer - 3 kašičice
  • jagode - 10 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke dobro operite, uklonite unutrašnjost, koru izbodite viljuškom na nekoliko mesta. U udubljenja koja ste napravili u jabukama stavite mešavinu od meda, vina i mlevenih oraha.

Jabuke stavite u tavu i pecite ih 40 minuta na 180 stepeni. Ohladite i ogulite. Voće ispasirajte i pire stavite u frižider.

Skuvajte kanelone, ocedite ih, operite hladnom vodom i osušite. Napunite pireom od jabuke i ostavite u frižider oko 40 minuta.

Napravite sos, tako što ćete oguliti limun i pomorandže, ispasirajte i pomešajte sa šećerom. Ostavite da proključa i kuvajte na tihoj vatri, dok tečnost ne ispari do pola.

Jagode isecite na četvrtine i dodajte ih sosu. Kanelone servirajte sa toplim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: