Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač na tiganju»Pirinač na manastirski način

Pirinač na manastirski način

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Daleko od svetovne sujete monasi jedu ukusan i aromatičan pirinač, čiji recept delimo sa vama!"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 i 1/2 šolje
  • luk - 1 glavica, crni
  • paprike - 1 velika, crvena ili zelena
  • masline - 10 komada, crne
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 2 kašike
  • tikvice - 1 mala
  • pečurke - 150g, veže
  • so
  • ulje
  • peršun - strukovi iseckani
  • nana - 1 kašika, suva
* merne jedinice

Način pripreme

Isperite pirinač u 7 voda i procedite ga. Prelijte ga vrelom vodom 1:2 i ostavite da vri, dok ne apsorbuje tečnost.

Odovojeno u većoj posudu zagrejte 80-100 ml ulja i zapržite redom iseckan luk, isečene na kocke šargarepu i papriku, pečurke isečene ne kriške.

Čim omekšaju dodajte masline, tikvicu isečenu na sitno i začinite sa malo soli, a možete da dodate i biber po ukusu.

Dodajte paradajz pire, a nakon što povrće omekša, dodajte pirinač i promešajte.

Začinite začinima i čim je pirinač potpuno gotov, sklonite sa ringle. Promešajte sa malo iseckanog peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Zdravo, blago, a jednostavno i brzo
15.12.2022 19:53