Način pripreme
Iscedite dok od pola limuna, drugu polovinu ostavite za ukras prilikom serviranja ribe.
Prelijte filete sokom, možete izrendati malo kore od limuna, ali fino i samo žuti deo.
Prelijte maslinovim uljem, odvojite jednu kašiku za pečenje fileta.
Pospite ih mirođijom i solju po ukusu, namažite izgnječenim ili izrendanim belim lukom i ostavite 30 minuta na hladnom mestu.
Ugrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi na jakoj vatri i ravnomerno ga namažite odvojenim maslinovim uljem.
Pecite ribu sa obe strane, mnogo kratko, počnite od strane gde je koža.
Prelijte kokosovim mlekom i ostatkom marinade, i smanjite vatru. Kuvajte tako 5 minuta ili dok se sos ne redukuje. Zavisi od debljine fileta, ali imajte u vidu da bela riba brzo bude gotova i ako preterate sa vremenom, postaće suva.
Servirajte toplu, prelivenu sosom od kokosa i posutu iseckanim svežim listićima korijandera.
Prijatno!