Svinjsko vreteno sa pečurkama i kiselim krastavčićima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8818
3
09/06/2018
"Sofisticiran predlog sa kojim možete da iznenadite prijatno i najzahtevnije goste "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano143
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1500 g (file ili plećka)
  • pečurke - 1 tegla
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • luk - 1 komad
  • univerzalni začin - 1 kašika, pikantan
  • biber
  • aleva paprika
  • soja sos - 3 kašike
  • prezle
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku plećku ili file isecite na tanke velike delove koje blago istucate, meso ne treba da bude debelo.

Pospite pikantnim i soja sosom, utrljajte i ostavite sa strane. Isecite krastavčiće na tanke lente, pečurke na ivice, a luk na sitno.

Zapržite luk i pečurke zajedno sa krastavčićima i poređajte ih po sredini mesa. Počnite da uvijate u stegnuto vreteno gurajući krajeve na unutra.

Koncem stegnite vreteno stavite ga u posudu, prelijte ga soja sosom, sa malo aleve paprike i ulja.

Možete da ga pospete sa malo prezli.

Sipajte jednu šolju vode i stavite da se peče u umerenoj rerni. Servirajte isečen sa paradajzom ili drugim povrćem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar