Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Letnje posno jelo s tikvicama

Letnje posno jelo s tikvicama

Letnje posno jelo s tikvicama
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Ukusno jelo koje čuva vašu figuru, prijatelji"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 500 g
  • paradajz - 2 komada
  • paradajz pire - 3 kašike
  • so
  • maslinovo ulje
  • beli luk - 3 čena
  • majčina dušica - sveža
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite tikvice i isecite ih na kocke.

Pospite ih maslnovim uljem i zapecite u zagrejanoj rerni.

Nakon što omekšaju, dodajte na sitno isečen beli luk i paradajz.

Promešajte i dodajte paradajz pire.

Začinite solju, dodajte i šećer.

Promešajte i zapecite još 5-6 minuta.

Servirajte jelo posuto svežom majčinom dušicom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: