Francuski kolač sa krem bruleom

13/06/2018
"Nije prosto kolač, nego zabavna ljubavno-kulinarska avantura, u koju želite da se upustite "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano249
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 120 g
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 2 supene kašike
  • brašno - 1 šolja, puna
  • limun - 0.5 kora
  • za krem brule
  • žumanca - 3 komaa
  • pavlaka - 120 g, slatka
  • šećer - 100 g
  • vanilin šećer - 1 komad
  • nadev
  • jabuke - 3 komada
  • maslac - 30 g
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu isecite maslac na kriške, dodajte brašno, umućena žumanca sa šećerom, izrendanu koru od limuna i zamesite meko testo. Obložite kalup za tortu papirom za pečenje, prečnika 20 cm i sa ivicama koje se otvaraju.

Na brašnom posutoj radnoj površini razvucite koru i stavite je u kalup da pokrije dno i podignite ivice do sredine kalupa Stavite pleh u frižider na 40 minuta.

Za to vreme isecite jabuke na tanke kriške, odvojite unutrašnjost. Ispržite kriške u ugrejanom maslacu dok ne omekšaju, ostavite da se ohlade.

U posudi ugrejte pavlaku, ne treba da provri. Posebno umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom i sipajte pavlaku preko, mešajte dok ne dobijete glaktu smesu.

Uključite rernu na 170 stepeni i stavite kalup sa korom u nju i pecite 10-15 minuta.

Izvadite pleh iz rerne i poređajte kriške jabuka ravnomerno u krug, prelijte krem bruleom i pospite prstohvatom cimeta. Vratite pleh u rernu i pecite oko 30 minuta.

Kolač servirajte hladan.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar