Način pripreme
U posudu isecite maslac na kriške, dodajte brašno, umućena žumanca sa šećerom, izrendanu koru od limuna i zamesite meko testo. Obložite kalup za tortu papirom za pečenje, prečnika 20 cm i sa ivicama koje se otvaraju.
Na brašnom posutoj radnoj površini razvucite koru i stavite je u kalup da pokrije dno i podignite ivice do sredine kalupa Stavite pleh u frižider na 40 minuta.
Za to vreme isecite jabuke na tanke kriške, odvojite unutrašnjost. Ispržite kriške u ugrejanom maslacu dok ne omekšaju, ostavite da se ohlade.
U posudi ugrejte pavlaku, ne treba da provri. Posebno umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom i sipajte pavlaku preko, mešajte dok ne dobijete glaktu smesu.
Uključite rernu na 170 stepeni i stavite kalup sa korom u nju i pecite 10-15 minuta.
Izvadite pleh iz rerne i poređajte kriške jabuka ravnomerno u krug, prelijte krem bruleom i pospite prstohvatom cimeta. Vratite pleh u rernu i pecite oko 30 minuta.
Kolač servirajte hladan.